Despre noi

ZYX BOOKS

Dacă editura noastră ar fi o carte, probabil ar mirosi a cerneală proaspătă. ZYX Books e o aventură nouă, pusă la cale de oameni cu experiență: în editarea de carte, în marketing și promovare, în jurnalism și psihologie. Majoritatea suntem părinți, câțiva suntem posesori de animale, unii lucrează de 5 ani, alții de 25. Sunt câteva lucruri care ne-au adus împreună, în jurul acestei mese din mansardă: curiozitatea, nevoia de a deschide subiecte delicate, dorința de a schimba ceva în bine la felul în care îi privim și îi tratăm pe cei din jur, fie că sunt copiii noștri sau oameni de pe un alt continent.

Știți genul de discuție în care, la un moment dat, spui doar: ,,Ar trebui să citești asta”? Unde cartea respectivă adună argumentele și nuanțele discuției mult mai bine decât ai putea s-o faci tu, în acel moment? Și devine un instrument, un pod, o monedă sau o îmbrățișare? Astea sunt cărțile care ne plac, pe care le căutăm și pe care le publicăm. Fie că sunt cărți de psihologie practică pentru părinți, de sănătate mintală, de jurnalism sau de antropologie, memorii sau istorie recentă sau chiar cărți pentru copii, asta e valoarea pe care o căutăm: cea de liant uman și social.

Sigur că sperăm să vină către noi cât mai mulți cititori care caută aceleași lucruri. Dar și noi vom pleca în căutarea lor, cu ateliere și conferințe, cu întâlniri mai restrânse sau mai ample, ca să provocăm întâlnirile importante. Importante, în manualul nostru de brand subiectiv, înseamnă că pot provoca schimbări milimetrice de traiectorie în gândurile și apoi acțiunile cuiva. Idei de impact pentru trei generații: Z, Y, X – asta încercăm să scoatem la suprafață prin cărțile alese. Idei care iau ceea ce știm deja puțin în răspăr, care ne răstoarnă perspectiva, ca și cum ai încerca să spui alfabetul invers. Sau măcar ultimele trei litere.

Din comunitate, în societate

Editura ZYX Books e mică, dar face parte dintr-o familie mai mare de comunități online, în cadrul ZYX Group. În domeniul psihologiei și al pediatriei pentru părinți, ne luăm subiectele și specialiștii din comunitatea Totul despre mame, cu o vechime de peste 15 ani și peste 1 000 000 de vizitatori pe lună. La categoria societate, suntem parteneri cu platforma HotNews, iar pe sănătate mintală ne inspirăm din research-ul și nevoile identificate de SmartLiving. Pe economie și educație digitală, urmărim trend-uri pe Panorama, iar în viața urbană de bucureștean ne inspiră B365. Modelul nostru de publishing se bazează pe identificarea corectă a nevoilor oamenilor din aceste comunități și a celor care au aceleași interese. Prin urmare, începem de la firul ierbii, apoi urcăm mesajul în societate, prin cărți cu impact cât mai larg.

ADRESĂ

Intrarea Temișana nr. 5, Parter, Cam. 1, Sector 1, București

Telefon

Mobil: 0729.200.270