HP

În iunie 2024, ZYX Books va împlini un an de la publicarea primelor titluri: Alfie Kohn, Iubire necondiționată pentru copilul tău; Laura Markham, Părinți liniștiți, copii fericiți și Părinți liniștiți, frați fericiți. Tot anul acesta lansăm trei noi direcții editoriale: ZYX Kids (cărți ilustrate pentru copii), ZYX Societate (jurnalism, biografii și eseuri despre lumea în care trăim) și ZYX Psihologie practică. De asemenea, îmbogățim colecțiile de parenting și creșterea copilului cu titluri noi, care răspund multor nevoi concrete, identificate din interacțiunea cu cititorii și cu membrii comunității Totul despre mame.

ZYX Parenting

Copiii iubiți necondiționat se acceptă pe ei înșiși necondiționat.

Alfie Kohn

Cărțile noastre de parenting se fundamentează pe iubire necondiționată și respect pentru copil. Răspund la îngrijorări firești legate de primii de ani de viață, de dezvoltarea bebelușului, dar și de educația emoțională a copilului mai mare și provocările pubertății. Anul acesta vorbim în continuare despre obstacolele cu care se confruntă adolescenții și despre cum reușim să ne conectăm cu ei. Înțelegem împreună motivații și comportamente, iar apoi, împreună cu specialiștii ZYX, descoperim soluții și strategii de comunicare.

Colecția Educație emoțională

Părinți liniștiți, copii fericiți – caiet de lucru cu tine, Dr. Laura Markham

Un ghid interactiv în care Laura Markham oferă o abordare simplă a relației părinte-copil, centrată pe gestionarea propriilor emoții. Bonus: tehnici eficiente de mindfulness și fișe de lucru pentru exersarea practică a sfaturilor sale.

Familii fericite. Ghidul sănătății mintale a copilului tău

Dr. Beth Mosley

Un ghid al sănătății mintale a copilului, care echipează părintele cu instrumente esențiale pentru a preveni, înțelege și gestiona depresia, anxietatea, autovătămarea, dependențele sau alte probleme de sănătate psihică.

Cinci principii de parenting. Ghidul tău esențial pentru a crește oameni buni

Dr. Aliza Pressman

Dr. Aliza Pressman este expertul plin de compasiune de care avem nevoie cu toții; cartea ridică povara perfecționismului și acoperă o serie de strategii pe care orice părinte le poate folosi: Relație, Reflecție, Reglare, Reguli și Reparare.

Revoluția iubirii de părinte: cum să crești un copil cu mintea și inima

Dr. Greer Kirshenbaum

Cartea reunește cele mai recente cercetări din neuroștiințe și felul în care se pot aplica în parenting; sunt subliniate efectele creșterii atente, pline de grijă asupra sănătății fizice și mintale a copiilor, dar și interacțiunea dintre abordarea parentală și genetică.

Ce încearcă să-ți spună adolescentul tău

Stella O’Malley

Stella O’Malley explică funcționarea creierului adolescenților și oferă sfaturi practice pentru a naviga etapele esențiale de dezvoltare, ajutându-i să devină adulți fericiți și sănătoși.

Fii părintele copilului tău, nu al copilului care ai fost

Dr. Brie Turns-Coe

Amintirile din copilărie pot avea un impact profund asupra felului în care interacționăm cu copiii noștri. Dr. Brie Turns-Coe, terapeut specializat în relații de familie, oferă instrumentele de care avem nevoie pentru a fi părinți în prezent și pentru a ne conecta profund cu copiii noștri, în contextul lor.

Cuibul evoluat

Dr. Darcia Narvaez și Dr. G. A. Bradshaw

O carte originală și cuceritoare, care ne apropie de lecțiile pe care le are de oferit lumea naturală. Știați că lupii își cresc puii după un anume ,,compas moral”, iar caracatițele se axează pe inteligența socială și emoțională?

Colecția Creșterea copilului

Cartea bebelușului. Totul despre îngrijirea nou-născutului, alimentație și somn, între 0 și 2 ani

Dr. William Sears și Dr. Martha Sears

Un ghid enciclopedic de îngrijire a copilului în primii doi ani de viață, Cartea bebelușului conține informații aduse la zi cu privire la îngrijirea prenatală, naștere, alăptare și etapele de dezvoltare a bebelușului, de la o echipă de pediatri americani de renume mondial.

Parenting ghidat de copil. Cum să descifrezi semnalele bebelușului tău și să pui bazele conectării încă de la naștere

Dr. Gill Rapley și Tracey Murkett

Instinctele și abilitățile înnăscute ale copiilor ne pot ghida să le oferim cel mai bun start în viață.

Diversificarea ghidată de copil. Cum să pui bazele unei relații sănătoase cu mâncarea pentru tot restul vieții

Dr. Gill Rapley și Tracey Murkett

Un ghid cuprinzător pentru tranziția la alimente solide, în ritmul și cu ghidarea copilului.

Diversificarea ghidată de copil. Carte de bucate -130 de rețete pentru mese în familie

Dr. Gill Rapley și Tracey Murkett

Un ghid care oferă rețete și încredere pentru a transforma mesele în momente plăcute pentru mai multe generații, încurajându-i pe cei mici să se dezvolte în ritmul lor.

Titlurile de parenting sunt alese printr-un proces editorial riguros, bazat pe validarea comunității științifice. Fiecare titlu este atent îngrijit, susținut de un specialist român în domeniu și promovat prin ateliere cu părinții. Printre specialiștii care recomandă titlurile noastre se numără: psiholoagele Diana Stănculeanu, Monica Bolocan, Yolanda Crețescu, psihiatrul Vlad Stroescu, medicii pediatri Ilinca Tranulis, Cristina Drăghici, Victor Miron.

ZYX Kids

Dacă vrei să te împrietenești cu un dragon, tacos sunt cheia spre inima lor.

Adam Rubin

Pentru că vrem să le putem vorbi copiilor celor mai mici pe limba și înțelesul lor despre teme mari precum nutriție și emoții, am lansat categoria cărților ilustrate pentru copii. De acum, poți să-ți împrietenești copilul cu subiecte importante într-un mod cât se poate de adorabil.

Dragonii adoră tacos

Adam Rubin, ilustrații de Daniel Salmieri

O poveste delicioasă despre prietenie și despre gustarea perfectă, plină de prospețime și umor.

Cele cinci mașinării ale iubirii

Marta Prada, cu ilustrații de Mercè Tous

O poveste despre cele cinci limbaje ale iubirii, care ne ajută să înțelegem că iubirea e diversă și că există multe feluri de a o exprima sau de a o simți.

Bufnița de Crăciun

Gideon Sterer și Ellen Kalish, cu ilustrații de Ramona Kaulitzki

O poveste splendidă, inspirată din realitate, despre un pui de bufniță găsit în cel mai celebru brad de Crăciun din lume; o carte fermecătoare despre prietenie, compasiune și despre sensul profund al acestei perioade speciale a anului.

ZYX Societate

Tu ce ai fi dispus(ă) să sacrifici pentru adevăr?

Maria Ressa

Direcția ZYX Societate reunește titluri care tratează subiecte arzătoare, care ne privesc pe toți și care vor dicta felul în care ne vom trăi viețile în viitorul apropiat. Tehnologie, rețele sociale, încălzire globală, democrație și adevăr – iată doar câteva dintre temele primelor cărți traduse.

Cum să înfrunți un dictator: Lupta pentru viitorul nostru

Maria Ressa

O carte despre minciunile care ne alimentează frica, furia și ura împotriva celuilalt, un strigăt de avertizare pentru cititorii occidentali, de la laureata Premiului Nobel pentru Pace 2021.

Ferrari Rex

Luca dal Monte

Bazată pe o documentare foarte serioasă, această carte redefinește biografia lui Enzo Ferrari, una dintre cele mai complexe figuri ale secolului XX.

Căldura va fi prima care te ucide

Jeff Goodell

Planeta se schimbă în feluri extreme. Valurile de căldură au devenit fenomene intense și la ordinea zilei și vor avea impact asupra multor aspecte ale vieții, de la sursele de hrană la izbucnirea epidemiilor. Jurnalistul multipremiat Jeff Goodell scrie o carte extrem de bine documentată, care se citește ca un thriller eco – o lecție de jurnalism narativ științific.

Psihologie practică

Alege dragostea, în fiecare zi

Dr. Alexandra H. Solomon

Dr. Alexandra Solomon oferă aici 365 de exerciții practice pentru a cultiva relații pline de curiozitate și de compasiune cu ceilalți, dar și cu noi înșine.

Suntem nerăbdători să faceți cunoștință cu noutățile ZYX Books și să ajungă pe rafturile bibliotecilor voastre. Vă așteptăm pe Facebook, Instagram, LinkedIn și în newsletterul ZYX Books, cu concursuri, reduceri exclusive și evenimente.